
Måndagscafé med varma mackor
| 16 september 2025
Måndag den 15 september serverade SKPF varma mackor på Sjuans Måndagscafé för första gången och har därmed lämnat sitt tidigare koncept att servera hembakt fikabröd på sina caféer.
Regnvädret till trots fylldes cafét på Sjuans mötesplats snabbt när SKPF övergått till att servera varma mackor till sina fikaträffar i stället för hembakt fikabröd. En del flyttade ut till aula Staren för att få plats. Barbro Kjellberg, SKPF:s ordförande uttryckte sin glädje över att så många gäster vågat sig ut och berömde köksteamet som stod för bedriften att grilla alla mackorna till fikat. Köksteamet bestod av Görel Lindahl, Gunilla Bergman, Sten Biström och paret Karin och Kjell-Ivan Eriksson.
I det nya konceptet har man valt en fransk smörgåsvariant -Croquen monsieur. Det är en kombination av dijonsenap, skinka och lagrad ost mellan två skivor rostbröd. Efter grillning delas mackan diagonalt före servering.
Mackorna fick en strålande åtgång och sorlet av samtal kring de runda borden tydde på att många goda samtal pågick. Skratten visade att man hade trevligt, och många förhörde sig om när de kan få njuta av varma mackor härnäst.