Novemberfest på Sjuan

| 28 november 2023

60-talet gäster kom till Novemberfesten den 24 november

SKPF pensionärerna bjöd den 24 november in till sin traditionella Novemberfest.  Ett 60-tal medlemmar droppade in på Sjuans mötesplats, och långborden i Tranan var festligt pyntade med jullöpare och ljusslingor. På scenen hade Rolf Källqvists Trio installerat sig för att med musik och sång svara för underhållningen. De spelade även medan gästerna gjorde entré och bänkade sig, vilket skapade en trivsam och förväntansfull stämning.

Ordförande Barbro Kjellberg hälsade gästerna och kvällens underhållare hjärtligt välkomna. I väntan på att tvårättersmenyn skulle serveras så serverade musikerna sin musikaliska quiz. Gästerna imponerade med sina musikaliska kunskaper och stämningen steg. Det var dels låtar av kända musiker och artister, bland annat Lasse Berghagen. dels sånger från deras eget allsångshäfte.
Menyns förrätt var en Skagen canapé toppad med löjrom, huvudrätten bestod av ugnsbakad laxfilé med vitvinssås, varma grönsaker och klyftpotatis – allt utsökt gott och levererat från Karlavagnen. Till kaffet serverades Chokladtoppar.

Musikunderhållningen fortsatte sedan med trevliga frågor och kommentarer från musikerna. Den medryckande och dansvänliga musiken gjorde att flera gäster gav efter för danslusten och tog en svängom framför scenen till både musikernas och övriga gästers förtjusning.

Barbro Kjellberg avtackade till sist kvällens underhållare vilka under kvällen applåderats flitigt samt tackade gästerna för deras deltagande i festen och för det gångna verksamhetsåret.
Hon berättade även om nya aktiviteter som gästerna uppmanades bevaka. Dessa i sin tur uttryckte sin stora uppskattning av festen och den goda stämningen där.

Text Görel Lindahl Foto Görel Lindahl