Romeo och Julia trollband sin publik

| 19 juli 2021

Västerbottensdistriktet inbjöd till Teaterresa till Skellefteå den 17 juli för att se Västerbottenteaterns uppsättning av ROMEO och JULIA

Sommarteatern Romeo och Julia i Medleforsparken lockade ett 70-tal kommunalpensionärer (SKPF-medlemmar) i Västerbotten att åka till Skellefteå den 17 juli. Via bussar från Vilhelmina. Lycksele, Umeå med flera orter sammanstrålade alla först på Nordanågårdens Värdshus där de kunde avnjuta en läcker lunchtallrik.
I den natursköna Medleforsparken kunde de sedan bänka sig framför den intresseväckande scenen där även den omgivande naturen utnyttjades i olika scenarier. Bobo Lundén, som stod för bland annat manus och regi, har utan att kopiera W Shakespeares språkbruk, låtit sig inspireras till rim, rytm och form som gjort kärlekshistorien folklig med skämt och glam men med dess sedelärande budskap i behåll.
Scenografin och kostymerna härstammar från 1600-talet medan musik och dialog är anpassad till nutid. Aktörerna var genomgående skönsjungande, dansanta och rentav akrobatiska. De höll överlag corona-avstånd till varandra medan Romeo och Julia kunde tillåtas all önskvärd närhet eftersom de spelades av ett äkta par.  Aktörerna applåderades flitigt och efter slutscenen förlänades de med stående ovationer.


SKPF-medlemmarna avnjöt kaffe och ostmacka före återresan till respektive hemort och alla uttryckte stor förtjusning över dagens upplevelser i Skellefteå.

Text Görel Lindahl Foto Görel Lindahl