Surströmmingsfest på Sjuan

| 24 augusti 2022

Tis den 23 augusti samlades ett 50-tal medlemmar till surströmmingsfest där Knut och Robert underhöll med sång och musik

 SKPF pensionärerna bjöd den 23 augusti in till en populär surströmmingsfest med ett 50-tal gäster på Sjuans mötesplats. Långborden var festligt pyntade med rönnbärsklasar och på scenen hade Robert Eklund kontrabas och Knut Högberg dragspel installerat sig för att med musik och sång svara för underhållningen.
Ordförande Barbro Kjellberg hälsade alla hjärtligt välkomna och passade på att informera om planerade aktiviteter och studiecirklar innan surströmmingsätandet intog kvällens huvudroll. Men först hyllades surströmmingen med en surströmmingsvisa till Knut & Roberts ackompanjemang och i vilken alla kunde sjunga med.
   Den framdukade surströmmingen med tillbehör avnjöts under glatt samspråk och med ett och annat uppehåll för deltagande i allsång där Robert Eklund svarade för ledarskapet. Han hade konstruerat ett quizz med låtar av kända musiker och artister samt sånger från allsångshäftet. Gästerna klarade av det med den äran
Som avslutning på måltiden serverades kaffe och kaka och till sist tackade Barbro Kjellberg kvällens underhållare vilka under kvällen applåderats flitigt, samt de glada gästerna som lovprisade den trevliga surströmmingsfesten.

 

Text Görel Lindahl Foto Görel Lindahl