Surströmmingskalas på Sjuan

| 1 september 2019

Stor uppslutning kring SKPF:s surströmmings kalas den 16 augusti på Sjuan. Laila och Lats Windelius ackompanjerade till surströmmingsvisorna och hade sedan ett mycket uppskattat sångprogram.

SKPF hade surströmmings kalas 

UMEÅ: Ett 50-kommunalpensionärer infann sig på Sjuan, Mariehemsvägen 7, när SKPF inbjöd till surströmmings kalas direkt efter surströmmingspremiären. De dukade borden var pyntade med rönnbärsklasar och på scenen hade Laila och Lars Windelius installerat sig för att med sång och gitarrspel svara för underhållningen. Försäljning av lotter pågick medan gästerna bänkade sig.
När strömmingen med tillbehör var framdukat öppnades vishäftet och under Lailas och Lars gitarrer ackompanjemang sjöng man en munter välkomstvisa. En och annan paus gjordes under ätandet där surströmmingen lovsjöngs tämligen hejdlöst.
Mätta och glada fick sedan gästerna avnjuta paret Windelius program med en fin blandning av olika sånger. Efter romantiska De sista ljuva åren följde en Edvard Persson-visa Olsson på biografen som var något burlesk. Några av Margareta Andreassons tonsatta dikter väckte stor munterhet medan Kent och Ted Gärdestads För kärleks skull väckte varma känslor. Paret Windelius uppskattade framträdande applåderades hjärtligt och de avtackades av ordförande Annette Sandgren.
Avslutningsvis serverades kaffe och kaka med samtidig lottdragning vilken sköttes av Barbro Kjellberg och Sten Biström. Vinstbordet var rikhaltigt och vinsterna uppskattade.