Bussutflykt med SKPF Avd. 44 Växjö

| 17 juni 2023

Tidig morgon, den 15 juni, begav sig ett gäng glada pensionärer iväg mot Östergötland.

Tidig morgon, den 15 juni, begav sig ett gäng glada pensionärer iväg mot Östergötland. Vid Gyllene Uttern utanför Jönköping intogs bussfika med goda frallor och kaffe. Det smakade underbart gott och vi njöt av utsikten över Vättern.

Snart nådde vi Motala och här bytte vi färdmedel till båt. Vi gled sakta fram på Göta kanal och betraktade den vackra bebyggelsen längs med kanalen. Vi närmade oss slusstrappan vid sjön Boren. Trappan har fem slussar och en sänkning på 15 meter innan vi nådde sjön. Vi blev serverade en god lunch innan det var dags att gå iland i Borensberg. Här väntade bussen på oss för vidare färd mot Brunneby Musteri.
I musteriets gårdsbutik fick vi tid för provsmakning och inköp. Här fanns mycket gott och trevligt att välja ibland.

Nästa stopp var Kornettgården som är ett nostalgimuseum som ligger mitt ute på landet.Här fanns allt, ja det är svårt att säga något som inte fanns. Det var uppbyggda miljöer med tidstypiska detaljer. Här fick vi också njuta av eftermiddagskaffe med hembakat.
Nästa stopp var ett besök i Linköpings domkyrka och här gavs tid att på egen hand gå runt och njuta av kyrkans storhet och innehåll.
Efter önskemål hann vi med ett ytterligare stopp. I Ödeshög fick möjlighet handla choklad på Narr chokladshop. Oj så mycket gott det fanns att välja på.
Trötta och belåtna satte vi oss sen tillrätta för hemfärden.
Vi fick också information om kommande resor och möten.
Ett stort tack till chauffören och anordnare av resan.