Hemlig resa med SKPF pensionärernas medlemmar i avd 44, Växjö

| 20 augusti 2023

Årets hemliga resa den 9 augusti 2023

Den 9 augusti bar det iväg på en dagsresa till okänt mål för deltagarna. Vi startade kl. 07.30 i Växjö för att sedan ta oss till Alvesta för att hämta ett nytt gäng medlemmar. Vi var 61 personer som fördelades i två bussar.

Vi åkte söderut mot västra Skåne för att till slut hamna i Ängelholm, där vi intog vår fika i bussen då det småregnade ut.

Första målet för vårt besök var Järnvägens museum i Ängelholm. Muséet invigdes 1998 i banverkets regi under namnet Banmuséet och är förlagt i delar av det gamla lokstallet. Det ägs idag av Ängelholms kommun och ändrade namn till Järnvägens museum.

Efter  toalettbesök så följde vi fotstegen och tog oss runt i lokalen och fick uppleva järnvägens utveckling från dåtid till nutid. Mycket information fanns att tillgå med fokus på utvecklingen kring järnvägens historia. Vi såg film, modelljärnväg, ånglok och mycket mera. Många bilder och texter på sånt som vi mindes från förr i tiden.

Vi fortsatte resan på mindre landsvägar mot Hovs hallar, Bjärehalvöns norra del, där vi skulle äta lunch i restaurangen Hovs hallar. Den fuktiga havsluften och regnet förföljde oss när vi blickade ut över den vidunderliga utsikten mot klipporna och Laholmsbukten.

Efter en god lunch fortsatte vår resa kustvägen över Kattvik mot Norrvikens botaniska trädgårdar i Båstad. Trädgården omfattar flera olika parker där vi kunde vandra omkring på upptäcktsfärd och låta ögat njuta av all de olika trädgårdsstilarna från flera olika länder och tidsepoker.

Sista målet innan återresan var eftermiddagsfika på Gräddhyllans Lantcafé. Ca 7 km från centrala Markaryd. Det låg mitt ute på rena landsbygden och granne med Lagans överfulla vatten. Ljuvligt goda bakverk bjöds vi på och gott kaffe bryggt på nymalda bönor. Verkligen värt ett återbesök.

Med många nya minnen och  belåtna med dagen åkte vi hemåt och  blev avsläppta i Alvesta och Växjö.