Medlemsmöte 16 maj

| 23 maj 2019

Medlemsmöte i Domkyrkocentrum Växjö den 16 maj .Polisen informerade om brott mot äldre.

Den 16 maj samlades 79 medlemmar till möte i Domkyrkocentrum i Växjö. Detta var första gången som medlemmarna fick anmäla sig innan, men alla hade inte uppmärksammat detta. Men allt gick bra trots detta eftersom vi hade beställt fika som vanligt. Fortsättningsvis kommer vi att ha anmälan till våra möten, för att inte behöva betala fika till fler än vi är.

Mötet började med att ordförande Laila Stein hälsade alla välkomna och särskilt om det var några nya medlemmar närvarande. Därefter vidtog information. Nästa  år är det kongress och till den kan man lämna in motioner om det är något man vill att förbundet ska arbeta för.  Motionerna lämnas till vår styrelse och motionerna behandlas på vårt oktobermöte.

På vårt förra möte var det medlemmar som föreslog att pensionärsorganisationerna tillsammans skulle ordna en demonstration mot försämringarna i äldreomsorgen som sker. Vi har pratat med de övriga organisationerna som ingår i kommunala pensionärsrådet och inte fått något gehör.

Information om kommande resor och aktiviteter lämnades sedan. Det finns platser kvar till den Hemliga resan 5 september. Vi har fått möjlighet att åka till Malmö och Ola Salos konsert där 7 september. Pris är ännu inte klart, men det överstiger inte 1500 kronor, med resa, mat och konsertbiljett. Det var bråttom med anmälan.

I oktober blir det som vanligt en shoppingresa till Ullared.

Studiebesök blir det den 17 september på psykiatrimuseet i Växjö.

Nästa medlemsmöte är studieupptaktsmöte den 29  augusti.

Ett nytt projekt som kallas för “kompisbord” presenterades. Detta är ett försök att bryta ofrivillig ensamhet. Ett bord på tex. ett  café kommer att ha skylten kompisbord och där kan man få en pratstund med en annan människa och kanske ta en fika tillsammans.

Sedan var det dags för Robert Loeffel från polisen att föreläsa om brott mot äldre. Han började med att berätta att villainbrotten i Kronobergs län hade minskat betydligt. Ligornas raffinerade sätt att föra ut stöldgods ur landet fick vi också veta en del om. Vi , särskilt kvinnorna uppmanades att hålla reda på sina handväskor, inte lägga väskan i kundvagnen när man handlar. Alltid skydda när man slår sin kod till bankkort. Vi uppmanades också att alltid va försiktiga med vem vi släpper in i våra bostäder, be att få se legitimation eller ringa hyresvärden och kontrollera om de skickat några hantverkare. Telefonsamtal från bedragare som säger sig ringa från olika banker ska man akta sig för. Banken ringer aldrig och ber dig logga in med bank-id eller bankdosa. Till sist fick vi lyssna på ett sådant inspelat samtal från en som försökte lura en äldre man att logga in på sin bank utan att lyckas. Ett samtal som lockade till både skratt och eftertanke.

Robert Loeffel tackades med en sommarblomma och applåder.

Lottdragning stod näst i tur på programmet och vi fick applådera  nio lyckliga vinnare. Sedan var det dags att runda av och avsluta med att fika tillsammans.