SKPF knapp bild

Rapport från avd. 44:s julmarknadsresa till Bubbetorp

| 1 januari 2018

Lördagen vid andra advent reste 36 pensionärer från Växjö och Älmhult med buss mot Karlskrona. Det var inte något direkt julväder vi gav oss ut i, lite regn i luften och en snål vind.

Väl framme vid Bubbetorps gård möttes vi av Lions värdar som hälsade oss välkomna och delade ut glöggbiljetter till oss.

Lions club Jarramas Karlskrona står som arrangörer av julmarknaden. Där är mellan 110-120 försäljare. Här fanns det mycket olika saker att inhandla för de som var köpsugna. Allt från tomtar i olika utförande till kroppkakor. Man kunde också köpa sig en egen inslagen julklapp ifall man inte ville riskera att bli utan.

Julmarknaden var inne i flera olika byggnader och en del stånd var utomhus. Det var flera av våra resenärer som köpte en mössa för att värma sig.

11.30 skulle vi äta en jultallrik tillsammans. Vi blev alla lika förvånade när serveringen var ute i ett tält. I december månad tar man för givet att man äter inomhus. Men maten smakade bra och den var billig!

De av oss som ville kunde se Luciatåget innan vi åkte hem. I Luciatåget var det Lucia, tärnor och tomtar från musikskolan i Karlskrona. Alpackor och hästar deltog också.

Efter en lite kall dag var det skönt att sätta sig i en varm buss och börja hemresan.

Innan vi skiljdes åt tackades chauffören och vi önskade varandra God Jul och Gott Nytt År.