Resa till Österlen 27 september 2022

| 30 september 2022

Avslutning på studiecirklarna om Österlen

Intresset var stort från studiecirkeldeltagarna att följa med på en dagstur till Österlen. Vi startade en tidig morgon med resenärer från Växjö och Alvesta.

Vårt första stopp var tänkt att bli bussfika vid Brösarps backar. Det fick bli fika inne i bussen för det regnade.

Därefter åkte vi till Svabesholms kungsgård dit årets äppelmarknad var flyttad. Här fick vi möjlighet att gå runt och titta på äppeltavlan och utställningar om äpplen. Det fanns flera fantastiska konstverk skapade av äpplen.

Så var det dags att resa vidare mot Simrishamn för att intaga dagens lunch på restaurang Sjöfolket nere i hamnområdet.  Vår mat bestod av stekt piggvar med skirat smör och potatis. Så underbart gott!

Mätta och belåtna styrde vi färden mot Dag Hammarskjölds Backåkra. Här möttes vi av en fantastiskt duktig guide som berättade om Dag Hammarskjölds liv och om hans kärlek till Backåkra. Vi gick också runt och tog del av konst och andra föremål från hans tid som FN:s generalsekreterare. Vi var också flera som tog en liten promenad upp till meditationsplatsen i kohagen. Här råder stillhet med utsikt över himmel, hav och heden.

Sen var det dags för eftermiddagsfika på Backagården i Löderup. Vi intog vårt kaffe i ett växthus omgivna av fikonträd och vinrankor. I denna miljö smakade kaffe och wienerbröd väldigt gott. Det fanns också möjlighet att handla lite prylar och konstföremål.

Vi informerades om nästa medlemsmöte i SKPF. Vi tackade chauffören som kört oss lugn och tryggt. Ett stort tack också till de som arrangerat resan.