SKPF avd. 44 Växjö, Studieavslutningsresa den 15 maj 2024

| 18 maj 2024

I strålande sol begav sig en nästan fullsatt buss iväg mot nordöstra Småland. Denna resa var avslutning av två terminers studier om Småland.

Första stoppet var i Vimmerby och där blev vi serverade fralla och te/kaffe som Rydaholms Buss hade ordnat till oss. Det smakade väldigt gott.

Första besöket var på Astrid Lindgrens Näs. Här fick vi först lyssna till en berättelse om platsen och bakgrunden. Sedan gick vi en runda i den vackra trädgården med dess olika upplevelserum. Helt ljuvligt med all grönska, blommor och fågelsång. Inne i muséet beundrade vi utställningen om vår folkkära Astrid.

Sen begav vi oss till stationen i Västervik där vi bytte bussen mot rälsbuss. Vilken nostalgitripp! Vi åkte mellan Västervik och Ankarsrum. Där intog vi dagens lunch på restaurang Gröna Tuppen, som är en gammal station utmed smalspåret.

Så var det dags att inta våra platser i bussen igen och nu gick resan till Västerviks museum. Här blev vi guidade genom utställningen om Alice Babs. Vid detta stoppet fanns också möjlighet att besöka ljusstöperiet som gör slottsljus.

Nu återstod bara färden tillbaka till Växjö. Vi riktade vårt tack till vår fantastiska chaufför Marcus och till Rydaholms Buss som arrangerat resan efter våra önskemål.

Birgitta och Eva tackade deltagarna som följt med på resan eftersom detta var den sista resan de ordnade som studieansvariga.

Trötta men nöjda resenärer uttryckte stor tacksamhet och kramar utbyttes.