Vårutflykt

| 14 april 2022

Bussutflykt den 7 april 2022

 

43 medlemmar samlades på morgonen för åka på utflykt. Resmålen var inte så långt bort. Vi började med att besöka Granhults kyrka. Väl framme där blev vi serverade kaffe med hembakade frallor och en kaka. Detta var i den välbevarade hembygdsgården bredvid kyrkan.Efter kaffet gick vi in i en av Sveriges äldsta bevarade träkyrka. En guide berättade kyrkans historia och vi fick gå runt och titta.

Därefter var det dags att åka vidare till Lagergrens blommor i Lenhovda. Här fick vi njuta av att se otroliga mängder av tulpaner. Det skördas 1,2 miljoner tulpaner/vecka. En helt fantastisk anläggning. Vi var många som köpte en bukett med hem.

Luffarmuséet i Boda kom vi till sedan. Här hälsades vi välkomna av ”Stolla-Hedda och Snacke-Per”. Innan maten fick vi lyssna till ”Snacke-Per” som berättade om glasets historia på ett humoristiskt sätt.

Maten bestod av det som för länge sedan präglade luffarnas mat när de stannade på ett glasbruk. Stekt sill med grädde, potatis och isterband. Här förstärkt med fläskfilé.

Sedan fick vi höra om den kvinnliga luffaren ”Stolla-Hedda”. En tragisk historia.

Kaffe med ostkaka, sylt och grädde intogs som avslutning.  Under tiden bjöds vi på underhållning av en trubadur.

På hemresan gavs det information om kommande aktiviteter inom SKPF.