Hemliga resan

| 3 september 2019

Med tre busslaster medlemmar påbörjades resan mot okänt mål. Gissningarna om målet för resan duggade tätt men i min buss var det ingen som gissade rätt.

Samstorps Gård

Längs slingriga småvägar på lummig landsbygd nådde vi så småningom vårt mål Samstorps Gård på Gräddö. Besöket inleddes med kaffe och smörgås medan ägaren förberedde en safaritur i gårdens vilthägn som rymmer dov- och kronhjort, vildsvin, mufflonfår och visenter. Tryggt placerade i traktordragna vagnar kunde vi på mycket nära håll stifta bekantskap med djuren och mata dem, samtidigt som gårdens ägare Tommy Karlsson berättade om hur de lever i det fria och hur hans djur har det på gården. Alla djur med ett namn och en historia. Själv fick jag veta en hel del som jag tidigare inte haft en aning om och kunde lämna vilthägnet med den förunderliga erfarenheten av att ha klappat en visent på mulen. Vem hade trott det?

Efter safarituren väntade en lunchbuffé med bland annat rökt viltkött från gården. Bland de godaste och mest välkomponerade bufféer jag ätit.

Gården rymmer även en gårdsbutik där man säljer kött från gården såväl som andra delikatesser från gården, närområdet eller andra delar av landet.

Dagen var lite kylig och med jämna mellanrum regnade det på oss men humöret var desto hjärtligare och vi skiljdes åt för sommaren nöjda och glada.

Gunilla