FOLKPARKSDAGEN 2023

| 18 augusti 2023

FOLKPARKSDAGEN i Degerfors Folkets Park 17 augusti 2023.

Vi hade verkligen tur med vädret efter att det ha regnat mycket under första halvan av augusti. Tidigare har Folkparksdagen firats i Svartå Folkets Park och på senare år i Krokbornsparken i Hällefors. Det var trettonde gången som SKPF i Örebro län anordnade FOLKPARKSDAGEN. Allt var gratis för medlemmar och deras vänner och anhöriga som kaffe med bullar och kakor och korv med bröd. Lekebergrevyn underhöll med sextiotalslåtar och här är en bild som är “lånad” från distriktets hemsida:

Det var många aktiviteter under eftermiddagen. Tipspromenad, pilkastning, bollkastning mot uppstaplade burkar samt trekamp som bestod i kast med ringar som skulle hamna runt pinnar, att göra mål i innebandy och slå två tärningar. Antal ringar som träffat pinnarna, antal mål i innebandy plus antal prickar som kom upp på tärningar blev resultatet och fyra tävlande  hade 16 poäng och efter lottdragning fick två varsitt presentkort som pris. Även vinnarna i de andra aktiviteterna fick givetvis presentkort. Här är bilder från prisutdelningen:

Det var distriktets ordförande Elvy Åman Nilsson som delade ut priserna. Det var också dragning på lotter som man kunde köpa (det enda som inte var gratis) och entrébiljetterna var numrerade och innehavaren av den dragna siffran blev en lycklig vinnare.

Det verkade som alla deltagare var nöjda med träffen och gästerna från länet som aldrig hade varit i Degerfors Folkets Park tyckte att vi har en fin FOLKETS PARK i Degerfors.