Resor under året 2022

| 4 september 2022

Resor till Marieberg, Österlen, Hjo, Arboga, Västanå Teater, Hällefors och Bergvik

 

Till BERGVIK i Karlstad  följde 32 medlemmar med onsdagen 23 november.

MARIEBERG 18 maj 2022

Bussen gick från garaget på Gjuterigatan klockan 09.00 och vidare via Strömtorp till samhället.  Många affärer och matställen finns på Marieberg och alla tycktes vara nöjda och belåtna med shoppandet och mätta efter restaurangbesöken. Hemresan gick via Fjugesta och Svartå..

Medlemsresa med SKPF distrikt Örebro län

maj 2022

Distriktets resa till Österlen från Örebroavdelningens hemsida

Den årliga distriktsresa gick denna gång till Österlen. Från avd 80 deltog 20 personer. Första stoppet på resan blev Engelska trädgården på Svabeholms Kungsgård. Trädgården var uppbyggd i engelsk stil med många vackra växter. På resan ingick tre övernattningar, två i Simrishamn och en i Kristianstad, med goda middagar på båda ställena. Dag 2 blev vi guidade runt på Österlen med besök vid Glimminge hus, Brösarps backar och Kåseberga med Ale stenar. Guiden berättade också om Fritjof Nilsson Piraten och ett besök gjordes vid hans grav på vilken kyrkogård även Olle Adolphsson ligger begravd. Dag 3 blev det ett besök på Kiviks musteri. Där blev vi guidade runt i trädgården där över 50 sorters äppleträd fanns planterade. Vi fick även provsmaka ett par olika sorters must innan det blev dags att shoppa runt i deras affär där det förutom must även fanns sylt, chutney och mycket annat baserat på äpple. Färden gick sedan vidare till Ystad där vi efter lite egen tid fick en guidad stadsvandring runt klostret och de små fina gränderna. dag 3 startade men med ett stopp i Älmhult och IKEA-museet. Efter en rundvandring på egen hand där bjöd distriktet på lunch innan det blev dags för att fortsätta hemåt efter en lyckad resa med nöjda resenärer och även fint väder.

Ale stenar och Glimmingehus

Tretton medlemmar från Degerfors var med till Hjos Hantverksmässa. Resan arrangerades av Karlskoga SKPF.

Medlemmar från Degerfors var också med “Ut i Det Blå” som anordnades av SKPF i Karlskoga. Resan gick till Arboga där alla fick en guidad tur samt både kaffe och lunch samt visning av Bryggerimuseet.

Tre medlemmar från vår avdelning var med Letälvsgillet till Västanå Teater och såg “En saga om en saga” av Selma Lagerlöf.

Från Södra Närkes lokala hemsida:

SKPF distrikt Örebro län genomförde 2022 års folkparksdag i Krokbornsparken Hällefors. Det gick bussar dit för att så många som möjligt skulle kunna delta. Alla fick en inträdesbiljett på vilken man förutom att kunna vinna på dess biljettnummer fick fika och korv med bröd. Spel på chokladhjul och bollkastning där vinsterna var kexchoklad ingick också. Förutom detta kunde man delta i tipspromenad och pilkastning där det fanns chans att vinna presentkort. För underhållningen stod den mycket uppskattade Jonny Fagerman som med sin musik även lyckades få upp några på dansgolvet. Det var god uppslutning av medlemmar och det fina vädret gjorde också att det blev en lyckad dag. Representanter från distriktets olika avdelningar ställde upp och jobbade för att dagen skulle kunna genomföras på bästa sätt.

Text Lisbeth Löfholm