Fallolyckor och säkerhet viktigt tema i Södermanland

| 8 februari 2019

Studie- och säkerhetsansvariga samlades i Katrineholm för att ta del av det nationella säkerhetsarbetet och för att blicka framåt mot höjdpunkter under det sista projektåret för att minska fallolyckor.

Säkerhet och fallolyckor var temat för en viktig genomgång med avdelningarna och distriktet i SKPF Södermanland. Vi träffades på Pensionärernas hus i Katrineholm den 8 februari för att ta del av Christina Anderssons medverkan vid projektkursen i Gysinge i januari. Flera nya trycksaker och underlag för både studier och information finns nu tillgängliga.

Projektet, som drivs av SKPF pensionärerna och PRO med stöd av medel från MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, går in på sista året. En manifestation planeras till v 40 i höst. Vi tog del av nytt material om träning och undvikande av fallskador men också om krisberedskap. ABF och Civilförsvarsförbundet har bland annat producerat “Boken om hemberedskap” med studiehandledning.

Vi blickade framåt mot våra möjliga insatser hösten 2019. Det finns åtminstone fem områden för uppmärksamhet; se över sitt hem, balans- och annan träning, maten, mediciner och hjälpmedel. Ensamhet kan också vara en aspekt att ta med. Den 22 februari ska vi ta nästa steg så kom gärna med synpunkter!