Vintern närmar sig

| 31 oktober 2018

Efter en fantastiskt fin höst, med härlig brittsommar, tränger sig mörker och kylar på.

Den gyllene hösten tog oss med storm då den blåste in från fjärran. Trädens vackra färger på dagen var lika fängslande som en öppen eld i kvällsmörkret. Hösten och vintern möts utan att man tänker på det.

Oktober – då vi gemensamt klädde oss i rosa och kämpade för de 8000 kvinnor i Sverige som varje år drabbas av bröstcancer.

November – höst- eller vintermånad? En månad med smeknamnet ”Movember”. Den här gången klär vi oss i blått och låter mustaschen växa i kampen mot prostatacancer.

Tiden rullar på och helt plötsligt är december är här. Kvällsmörkret och kylan smyger sig på allt tidigare under dagarna men trots tidig skymning så är det en ljus tid. För många är det den tiden på året då man samlar familj, släkt och vänner för att tillsammans fira julen med alla de festligheter som hör till. De små drömmer om och räknar ner dagarna till tomten, klapparna och julgodiset. Julafton är för många den bästa dagen på året. Det är lätt att glömma dem som sitter ensamma i sina hem och inte har någon att dela denna tid med. Varför inte låta vännen som i år inte lyckas ta sig till sina kära på annan ort, eller som inte har några kära att fira med – varför inte låta just den personen få ta del av dina festligheter i år?

Tänk på att bära reflexer så att du inte försvinner i mörkret och för att vara säker på att du håller fötterna på marken så är broddar inte en dum idé när vinterhalkan slår till.