Sommarfest i Falköping

| 15 augusti 2019

I år var det avdelning 19, Falköping/Tidaholm, som stod för värdskapet för distriktets sommarfest den 15 augusti i Folkets Park i Falköping.

Bussen från Lidköping var framme vid halv tiotiden då vi började med en tipspromenad runtom i parken i strålande solsken. Efteråt bjöds på en smörgås och kaffe. Sedan hälsades vi välkomna av distriktsordförande Barbro Westergren. Gruppen Odd Colours från Falköping spelade och sjöng kända låtar från sextiotalet.

Odd Colours

I parken kunde vi sedan spela på tombola och chokladhjul eller kasta pil. Det fanns även några utställningar av tavlor, kläder och metallarbeten som avdelningens medlemmar skapat.

Maten som serverades bestod av viltköttskebab av älg/vildsvin med sallad och sås i en strut av libabröd. Tyvärr började det regna lite efter en stund, men som tur var slutade det snart.

Tyvärr började det regna när maten serverades.

Oh vad det ska bli gott!

 

Efter maten intogs scenen av åtta damer som kallar sig för “Tanterna på Bagarn” som genomförde ett bejublat framträdande. Deras sång och sketcher visade hur vi äldre, gamla och sjuka upplever hjälpen från sjukvården och äldreomsorgen. Tanterna fick stående ovationer efter sitt framträdande vilket innebar ett uppskattat extranummer.

Tanterna från Bagarn

“Tanterna på Bagarn” startade 2007 i samband med att Servicehuset Bagaren i Skövde kommun firade 25 års jubileum. Bagaren är en enhet inom äldreomsorgen och då arbetade alla där. Genom åren har några slutat och några har kommit till men några har varit med från starten.

Klicka här om du vill se en kort film med Tanterna på YouTube.

När resultatet av tipspromenaden redovisades fann vi till vår glädje att två av de fem pristagarna med alla rätt kom från Lidköping och ytterligare en Lidköpingsbo fick ett pris vid extradragningen.

Dagen avslutades med kaffe och kaka innan bussen tog oss tillbaka till Lidköping.

Text Roland Kristiansson Foto Roland Kristiansson