God Jul och Gott Nytt år

| 19 december 2022

Julen står för dörren och nyåret väntar strax bakom.

Efter några år med begränsat firande av de stora helgerna hade vi kunnat fira de kommande högtiderna med större tillförsikt än på länge. Då klev en diktator i öst in i handlingen och ett annat slags dyster verklighet uppenbarade sig. Ett krig med allt det elände det för med sig startade i Ukraina som har resulterat i andra svårigheter, energibrist, inflation, fyktingar med mera. Samtidigt får vi komma ihåg att krigen och eländet varit närvarande för många människor i andra delar av världen under långliga tider men har inte drabbat oss i Europa eller Norden så påtagligt som detta senaste elände.

Finns det då några ljusglimtar att se fram emot? Ja om några dagar har vi vintersolståndet och därefter går vi mot ljusare tider, det dröjer väl ett tag innan det riktigt märksa men ”alltid något sa katt då hon pissade i havet”!

Vi här i den norra halvan av landet kan väl också försöka hoppas att trycket på regeringen ska öka så till den grad att vi också får del av återbäringen på elkostnaderna! (F-n trot men hoppas kan man ju) Bränslepriserna har ju sjunkit en del så man kan ha råd att besöka släkt utan att ruinera sig (åtminstone om man har fast elavtal). Mat kan man också ha råd med, om man avhåller sig från frosseri.

Trots allt dystert vill styrelsen önska alla

En riktigt God Jul

och

Ett Gott Nytt År