Avdelning 28 firade 90 år!

| 18 november 2019

Efter höstmötet den 21 oktober i Adolf Fredriks församlingshus fortsatte kvällen med 90-årsfirande.

Avdelning 28 startade 1929 som en kamratförening för pensionerade spårvägare i Stockholm. År 1952 var det dags för kvinnorna att få bli medlemmar. 1953 blev föreningen medlem i SKPF och 1980 blev vi avdelning 28.

Efter vårt höstmöte i oktober firade vi att 90 år runnit iväg sedan starten.

Festen började med mingel och musik där vår styrelseledamot Hans-Åke Lundgren spelade piano och vi andra, nästan 100 medlemmar, fick ett glas bubbel i handen.

SKPF:s förbundsordförande, Berit Bölander, gratulerade till 90-årsdagen med ett bidrag till Vi-skogen i vår avdelnings namn. Medlemmen Mona Magnusson kom med present och avdelning 119 i Nynäshamn hade skickat blommor.

Avdelningens ordförande, Lars Bromander, hälsade oss välkomna och presenterade kvällens underhållare Lill Lindfors och Mats Norrefalk. En hel timme fick vi njuta av deras humor och musikalitet.

Husmor i Adolf Fredriks församlingshus hade gjort sitt bästa och tillsammans med hennes stab serverades en härlig festmåltid bestående av en fräsch skaldjurscocktail, röding och slutligen chokladdessert och kaffe. Vi blev verkligen mätta!

Stämningen – och ljudnivån – steg. Alla var helnöjda!

Hur toppa detta om 10 år?