Digitalidag 13 oktober

Samhällsinformation | 31 augusti 2023

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Den 13 oktober slår portarna upp (digitalt förstås) för årets upplaga av Digitalidag. Det blir ett intressant och matnyttigt föreläsningsevent om hur man skyddar sig mot bedrägerier på nätet, hur man känner igen desinformation samt vilka risker och möjligheter som bland annat finns med AI. Det hela livesänds helt kostnadsfritt på Youtube och riktar sig främst till seniorer och de som ger digitalt stöd till äldre, även om alla självklart är välkomna att titta.

Du kommer bland annat få:

  • Viktig kunskap om internetrelaterade bedrägerier och desinformation
  • Konkreta tips och metoder på hur vi kan lära oss digitala verktyg samt underhålla de kunskaperna
  • Grundläggande förståelse för vad AI är och vad digitaliseringen gör med oss människor.

Din avdelning kan också delta. Läs mer om det här.

13 OKTOBER 10:30-12:30
Eventet är online och kostnadsfritt.Och ett samarbete mellan SKPF Pensionärerna, Internetstiftelsen, SeniorNet Sweden, PRO, SPF Seniorerna, Digidel och Tänk säkert-kampanjen (MSB och Polisen).Anmälan till eventet: https://internetstiftelsen.confetti.events/digital-idag-med-internetstiftelsen/
Ring DigitalIdag“Ring Digitalidag” är en telefontjänst dit digitala nybörjare kan ringa in och få hjälp av en digital coach om frågor om digitala verktyg och tjänster – e-legitimation, säkerhet på nätet och digitala betalningslösningar.  Ring: 010–550 25 00Öppettider: 1 september – 27 oktober, vardagar mellan kl. 09.00-12.00.Under temadagen Digitalidag den 13 oktober är växeln öppen mellan kl. 09.00-16.00.