SKPF Pensionärerna söker ekonom

SKPF internt | 2 oktober 2020

Älskar du att ha ordning på det ekonomiska? Förstår du vikten av tydliga, analytiska underlag till de förtroendevalda? Då kan du vara ekonomen vi söker!

Svenska KommunalPensionärernas förbund, SKPF Pensionärerna, söker nu en ekonom.

Om oss och jobbet
SKPF Pensionärerna är en offensiv organisation som under de gångna åren har utvecklat verksamheten och höjt ambitionsnivån för förbundet. Med en nyvald förbundsledning tar vi sikte mot framtiden för att bli ännu vassare. En långsiktig strategisk plan har tagits fram för detta och ska omsättas i praktisk handling. Det förutsätter koll på ekonomin, ordning och reda.
Därför tar vi nu ett viktigt steg genom att förstärka kansliets ekonomikompetens. Vi söker dig som i en roll som ekonom gillar att jobba med exempelvis löpande bokföring, bokslut, budget, resultatrapporter, deklarationer, olika ansökningar och projektekonomi samt underlag för årliga ekonomiska rapporter och årsredovisningar. Rollen är till stora delar operativ men har även strategiska inslag. Du rapporterar till kanslichefen och i nära dialog med de förtroendevalda, särskilt förbundskassören.

Det är dig vi söker
Vi söker dig som älskar att ha ordning på det ekonomiska och som förstår vikten av tydliga, analytiska underlag till de förtroendevalda. Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och redovisning, alternativt likvärdiga kunskaper som du fått genom praktiskt arbete. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av arbete i en ideell organisation och förstår innebörden av att arbeta i en demokratiskt styrd ideell organisation. Det är meriterande om du har bred IT-kompetens.

Som person är du noggrann, tålmodig och lättsam som person. Du trivs i en operativ roll men har också förmågan att inta ett strategiskt och långsiktigt perspektiv. Det är lätt att samarbeta med dig och du vet hur man förklarar det komplexa på ett tydligt sätt. Eftersom vi är ett litet kansli med nu 10 anställda är du beredd på att hoppa in och göra insatser där det för tillfälle behövs. Tjänsten är på heltid och vi tillämpar kollektivavtal och sex månaders provanställning. Din arbetsplats blir i Stadshagen i Stockholm. Tillsättning så snart som möjligt.

Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev via e-post till info@skpf.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, senast den 25 oktober 2020.

För mer information gå in på vår hemsida www.skpf.se eller kontakta kanslichef Peter Andersson, tel; 070-914 14 91 eller förbundskassör Lars-Inge Larsson tel; 070-372 35 44. Facklig kontaktperson Liselotte Lindstedt tel; 070-533 70 44