Klart! 1.000 kronor mer till Sveriges pensionärer

Pension | 22 juni 2022

- Det är en enorm lättnad för tusentals av våra medlemmar! Den som har låg pension får nu äntligen ett viktigt tillskott, inte minst med tanke på allt högre priser. Nu har riksdagen röstat ja till högre pensioner för dem som idag har det svårast ekonomiskt och det välkomnar jag verkligen.   

Det säger SKPF Pensionärernas förbundsordförande Liza di Paolo-Sandberg efter att riksdagen klubbat igenom höjd grundnivå i garantipensionen. Från augusti 2022 får nu 980.000 pensionärer en ökad disponibel inkomst. Riksdagen har också beslutat om ett höjt konsumtionsstöd i bostadstillägget. – Nu förväntar jag mig snarast förslag om höjd pensionsavgift. Det gör att lågavlönade också får möjlighet att arbeta ihop till en god pension. Högre pensioner kräver mer pengar till pensioner. Det är också helt nödvändigt med en helhetsöversyn av pensionssystemet så det kan göras långsiktigt hållbart, säger Liza di Paolo-Sandberg.

Hon framhåller också det positiva i att riksdagen har gett regeringen tillkännagivande om att utreda en gas i pensionssystemet som ger möjlighet till högre pensioner. SKPF är också positiva till den utredning som nu ska göras om änkepension.