SKPF bjuder in till debatt inför EU-valet 

Samhällsinformation | 13 maj 2024

Hur påverkar valet till EU-parlamentet den 9 juni Sveriges äldre? 20 maj möts alla riksdagspartier i en debatt där åhörarna får svar på den frågan. Arrangörer är SKPF Pensionärerna tillsammans med PRO, SPF och News55.se.  

Klicka här och följ direktsändningen som startar kl. 13.55 måndag 20 maj.

 

SKPF Pensionärerna och de andra pensionärsorganisationerna har vid flera tillfällen genomfört Äldreriksdagen, ett evenemang där vi lyft frågor som särskilt berör Sveriges äldre och som förtjänar större utrymme i den politiska debatten. 

I årets debatt kommer vi att lyfta frågor om bedrägerier mot äldre, läkemedelsbrist och att priserna på såväl mat som el har gjort det dyrt att leva. Vi som är äldre är många och vi blir allt fler. Vad bör EU göra för att den växande skaran äldre ska kunna leva aktivt, självständigt och vara delaktiga i samhället på samma villkor som andra? 

Representanter från samtliga riksdagspartier deltar
I debatten möts Lena Hallengren (S), Dick Erixon (SD), Tomas Tobé (M), Hanna Gedin (V), Malin Björk (C), Michaela Hollis (KD), Lennart Tonell (MP) och Anna Maria Corazza Bildt (L).  

Medverkar gör också Liza di Paolo-Sandberg, förbundsordförande för SKPF Pensionärerna. Det gör även Åsa Lindestam, PRO och Eva Eriksson, SPF. Artur Ringart, grundare av News55.se och tidigare programledare på SVT, är moderator. 

Tid och plats
Valdebatten hålls den 20 maj kl. 14.00–15.30 i Skandiahuset, Lindhagensgatan 86, Stockholm. Debatten kommer att direktsändas på skpf.se. SVT Forum kommer också att sända debatten i efterhand. 

Kontakter
Artur Ringart, News55.se, artur.ringart@news55.se eller 070-510 04 20
Petra Berg, pressansvarig SKPF Pensionärerna, petra.berg@skpf.se eller 072-088 17 18 

Bilderna är från förra årets Äldreriksdag