Vi välkomnar beskedet att kompensera 57:orna

Äldrepolitik | 26 augusti 2023

SKPF:s ordförande kommenterar gårdagens debattartikel i Aftonbladet.

Tidöpartiernas besked om att kompensera 57:or för den orättvisa skattesmällen är ett glädjebesked och en viktig seger för oss som tillsammans med andra organisationer drivit på för att rätta till riksdagens hafsverk.

Det säger Liza di Paolo-Sandberg , förbundsordförande för SKPF pensionärerna i en kommentar till dagens debattinlägg i Aftonbladet. Där lovar Tidöpartierna att kompensationen ska motsvara skatteeffekten av det förhöjda grundavdraget. Totalt handlar det om 3,2 miljard som ska betalas ut till 110 000 pensionärer födda 1957 som kompensation.

Det är även till stor glädje att Tidöpartierna aviserar att de kommer se till att inte samma situation ska uppkomma för personer födda 1959, det vill säga att de kommer senarelägga ikraftträdandet av en höjd åldersgräns till 67 år, för rätt till det förhöjda grundavdraget, med ett år till den 1 januari 2027.

-Löftet i artikeln att ”återkomma med fler förslag för att stärka pensionärers ekonomi framöver” är också viktigt. Våra medlemmar tillhör grupper i samhället som verkligen måste prioriteras för ekonomiska förbättringar avslutar Liza di Paolo-Sandberg

MANIFESTATION på MYNTTORGET
Den 11/9 kl. 11.00 samlas vi på Mynttorget för en manifestation för 57:orna.
Här kan du läsa hela programmet för manifestationen

Här kan du läsa debattartikeln i sin helhet i Aftonbladet

Text Liza di Paolo-Sandberg Foto Johan Marklund