Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Förbundsnyheter

Visar resultat 1-20 (av 201)
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 

Höjning av pensionsåldern slår mot låginkomsttagare

2017-11-16
Regeringen och Alliansen är nära en överenskommelse om en höjning av pensionsåldern, uppger en källa till Dagens Nyheter på torsdagsmorgonen. Utgångspunkten är att eftersom vi lever längre så måste vi också jobba längre, om pengarna ska räcka till pensionerna. Men bakom regeringens ”vi” döljer sig en hälsoklyfta, där antalet levnadsår i hög grad är kopplat till om du är låg- eller högutbildad.

Insändare avd 50 - Glöm oss inte, politiker!

2017-11-13
I dagens Hudiksvalls Tidning och de övriga Hälsingetidningar har vi fått med vår insändare, - Glöm oss inte, politiker!
Insändaren bygger på valplattformen, som vi tillfört lite till.

Med anledning av PROs medlemssiffror och statsbidrag

2017-10-18
I media har uppmärksammats att PRO redovisat för höga medlemssiffror vid ansökan om statsbidrag. När SKPF Pensionärerna ansöker om statsbidrag är det enbart för riktiga, betalande medlemmar.

SKPF kräver nollvision för fallolyckor

2017-10-11
Fallolyckor leder varje år till 1 700 dödsfall, 300 000 sjukhusbesök och en sammanlagd kostnad för samhället på 24 miljarder kronor årligen. Det handlar med andra ord om mycket mänskligt lidande  och stora kostnader för samhället. Men olyckorna går att förebygga.

Agneta Stark: ”Jag är dyster över att jag hade rätt om pensionerna”

2017-10-05
När dagens pensionssystem sjösattes på 90-talet sa man att systemet inte ska ta hänsyn till de företeelser i samhället som leder till att kvinnor får lägre pensioner. Pensionssystemet skulle vara neutralt. Men är det egentligen självklart att det måste vara så?
Inte alls, menade Agneta Stark, docent i företagsekonomi, när hon talade på ett SKPF-seminarium i Stockholm på onsdagen. 

Behöver vi förundras, nej verkligen inte! Allt hänger ihop!

2017-10-02
Vi läser och hör om de stora problemen inom vård och omsorg på olika sätt. Situationer som är helt oacceptabla i vårt välfärdssamhälle! skriver styrelsen för SKPF Pensionärerna avd 50 genom Elsie Bäcklund Sandberg.
ordförande

"Byggandet måste verklighetsanpassas!"

2017-09-18
I fredags hölls Seniorvärldskonferensen i Göteborg kring frågan ”Hur ska våra seniorer bo?”. SKPF Pensionärerna deltog tillsammans med en uppsjö av byggbolag, politiker och intressegrupper, och framförde förbundets tydliga budskap:
”Det måste byggas fler och anpassade bostäder för äldre!”

Pensionärsförbunden får utdelning för gemensamma krav

2017-09-14
Hösten har bjudit på flera konkreta genombrott för pensionärsorganisationernas krav. Först aviserades en höjning av bostadstillägget, och i går meddelade regeringen att pensionärsskatten snart kommer att vara historia.
- Det här visar att det har effekt när vi i pensionärsorganisationerna går ihop och ställer gemensamma krav på politiken, så som vi gjorde i Almedalen i år, säger Berit Bölander.

Seminarieserie: Vad händer med pensionerna och grundtryggheten?

2017-09-13
I höst anordnar SKPF Pensionärerna en seminarieserie om pensionerna och grundtryggheten. Välkommen till Stockholm och tre spännande träffar med politiker och experter!

Späckat program i Almedalen

2017-06-30
För första gången går Sveriges tre största pensionärsorganisationer ihop i ett unikt stort samarbete i Almedalen. I samarbete med News55 driver SKPF Pensionärerna, PRO och SPF Seniorerna sina viktigaste frågor på den gemensamma arenan Äldreforum. Vill du vara med förbättra välfärden för äldre? Möt oss under Almedalsveckan i Visby.

Nya handlingsprogrammet är här

2017-06-28
SKPF Pensionärerna har fått ett tydligare och mer koncentrerat handlingsprogram. Förhoppningen är att det ska ge förbundet en skarpare profil och många konkreta resultat i det äldrepolitiska arbetet.

Läs allt om kongressen i Här&Nu på webben

2017-06-15
Alla nyheter rörande vår pågående 22 kongress i Norrköping hittar du på förbundets nyhetssida, www.harochnu.se.

Insändare avd 50

2017-05-24
Insändare

Vi ser att fattigdomen bland kvinnliga pensionärer inte minskar och att inkomstklyftan mellan män och kvinnor är mycket stor, skriver Elsie Bäcklund Sandberg, ordförande i styrelsen för SKPF Pensionärerna avd 50.

Insänare avd 50

2017-04-27
Lördagens Hudiksvalls tidning och de övriga Hälsingetidningar har avd 50 fått en insändare publicerad,  Nu läser vi igen- äldre lider av undernäring!
 

Krav på enklare regler för bostadstillägg till pensionärer

2017-04-20
Regeringen vill förenkla reglerna för att kunna få bostadstillägg och försörjningsstöd. Det nya lagförslaget innebär att rapportering inkomster ska ske automatiskt.

Pensionärerna storsatsar i Almedalen

2017-03-30
Under Almedalsveckan i år kommer SKPF Pensionärerna att göra gemensam sak med PRO, SPF och nyhetssajten News55.
– Vi har enats om tre frågor som vi kommer att driva gemensamt och vi hoppas på stort genomslag, säger SKPF Pensionärernas förbundsordförande Berit Bölander.

Sofia Noaksson ny utredare på SKPF Pensionärerna

2017-03-27
Sofia Noaksson blir ny utredare på SKPF Pensionärerna med pensioner som specialområde. Anställningen är ett led i förbundets satsning på omvärldsbevakning och ytterligare ett steg för att synliggöra de äldrefrågor som förbundet värnar om.

Remissyttrande lämnat om vinster i välfärden

2017-02-23
SKPF Pensionärerna har nu lämnat in sitt remissyttrande angående den uppmärksammade utredningen om vinster i välfärden. Förbundets slutsats? Det går varken att tillstyrka eller avstyrka förslaget så som det är utformat.

SKPF Pensionärerna får ny utredare

2017-02-20

Peter Sandberg har anställts som ansvarig utredare för äldreomsorg och bostäder. Anställningen är ett led i arbetet för att utveckla förbundets möjligheter att synas och höras mer i den offentliga debatten.

SKPF Pensionärerna: ”Finansskatt får inte gå ut över pensionerna”

2017-02-17
SKPF Pensionärerna sällar sig till kritikerna av det förslag på finansskatt som regeringens utredare lagt fram.
- Varje risk för försämrade tjänstepensioner är ett direkt hot mot många av våra medlemmars välfärd, säger förbundsordförande Berit Bölander.
Visar resultat 1-20 (av 201)
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 

Medlemsförmåner