Läs mer om våra medlemsförsäkringar
Hitta din närmaste avdelning, fyll i ditt postnr.
Skriv in ditt postnr
 
Bli medlem i SKPF. Läs mer här

Förbundsnyheter

Visar resultat 1-20 (av 215)
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 

Äldre har rätt att ställa krav på säkerhet och trygghet.

2018-03-15
Vi i styrelsen för avd 50 har fått infört en insändare med stort utrymme i dagens Hudiksvalls Tidning och övriga Hälsingetidningar,
Rubriken-  är  Äldre har rätt att ställa krav på säkerhet och trygghet.
 

Berit Bölander i Seniorpodden: "Pensionärsorganisationerna behövs!"

2018-03-09
SKPF Pensionärernas förbundsordförande Berit Bölander intervjuas i SPFs radiopodd Seniorpodden. Där berättar hon bland annat om förbundets viktigaste frågor under valrörelsen.

Bra tillskott för de sämst ställda – men otillräckligt för pensionssystemet

2018-03-07
Visserligen innehåller grundskyddsutredningen förbättringar för de sämst ställda pensionärerna, men det är otillräckligt, anser de tre pensionärsorganisationerna, SKPF, SPF och PRO. Respektavståndet mellan den som arbetat hela sitt liv och en garantipensionär måste göras tydligare. Förslaget innebär att den som arbetat i 40 år kan komma att få samma nettopension som en garantipensionär.

Många kan ha gått miste om utbetalning av tjänstepension

2018-02-27
Våren 2017 förhandlade arbetsmarknadens parter om garantinivån i tjänstepensionsavtalet PA-KL. Förändringen innebar att många som tjänat in ålderspension enligt avtalet och tidigare fått en tjänstepension på 100 kronor i månaden nu skulle få den höjd till 1 200 kronor. Men många har inte fått någon höjning.

Äldre ska få bestämma över sitt boende!

2018-02-12
Vill så informera om att i lördagens Hudiksvalls tidning samt de övriga tidningarna i Gävleborg har styrelsen för avd 50 fått med en insändare med rubriken- Äldre ska få bestämma över sitt boende! Insändaren bygger på vårt Handlingsprogam kring äldre och boendet.

Ingen fara att betala medlemsavgiften sent

2018-01-26
Medlemsinfo: På grund av att utskicket med medlemsavgiften kommit fram senare än väntat till en del medlemmar, har en del inte kunnat betala avgiften innan förfallodatumet passerat. Det gör ingenting. Varken medlemskapet eller eventuella försäkringar i Folksam påverkas av att avgiften betalas senare. Betalning kan ske under hela februari och påminnelser går inte ut förrän i mars.

SKPF och SPF överväger juridiska åtgärder

2018-01-25
– Vi kräver reella förhandlingar och det skyndsamt. Avtalet måste förhandlas om nu, och de drabbade pensionärerna måste kompenseras, säger Berit Bölander, förbundsordförande för SKPF och Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.

"Gå till förhandlingsbordet"

2018-01-23
SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna kräver i ett öppet brev att de fackliga organisationerna och arbetsgivaren förhandlar om tjänstepensionsavtalet PA-KL, som nu ger mer än 150 000 pensionärer lägre pension.

Därför blev det sänkt tjänstepension från PA-KL

2018-01-16
Har du drabbats av sänkt tjänstepension på grund av PA-KL-avtalet? I denna artikel förklarar vi vad som har hänt.

SKPF Pensionärerna: "Omförhandla tjänstepensionsavtalet!"

2018-01-16
På grund av oväntade effekter i ett gammalt tjänstepensionsavtal för kommuner och landsting, har flera före detta kommunalare i dagarna fått besked om sänkt tjänstepension.
SKPF Pensionärerna uppmanar nu arbetsmarknadens parter att snarast omförhandla avtalet.

Många tidigare kommunalare får sänkt tjänstepension

2018-01-16
I år får de flesta pensionärerna med låg allmän pension höjda pensioner med i snitt 380 kronor. Det som kan bli en besvikelse för en del äldre pensionärer född 1937 eller tidigare, är att de kan får sänkt tjänstepension. Orsaken är att de omfattas av ett gammalt tjänstepensionsavtal för kommuner och landsting, som ändrades till följd av ett nytt pensionssystem 1994.

Insändare avd 50 - - Höjd pensionsålder är inte lösningen.

2018-01-12
Hudiksvalls tidning och de övriga Hälsingetidningarna den 8 jan. med rubriken, - Höjd pensionsålder är inte lösningen.

"Oläglig höjning av pensionsåldern"

2017-12-18
– Det är bra att pensionsgruppen säger sig vilja lyfta de allra sämst ställda pensionärerna, allt som förbättrar vardagen för våra medlemmar är välkommet. Men samtidigt slår en del av de förslag som man presenterar hårt mot just dessa grupper, konstaterar SKPF Pensionärernas förbundsordförande Berit Bölander.

SKPF Pensionärerna stöder Barncancerfonden

2017-12-11
SKPF Pensionärerna har i år beslutat att ge ett bidrag till Barncancerfonden.
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Idag klarar sig 80% av barnen, men så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden medfinansierar nästan alla forskningsprojekt som rör barncancer, och fonden är beroende av bidrag från allmänheten, företag och föreningar.

Höjning av pensionsåldern slår mot låginkomsttagare

2017-11-16
Regeringen och Alliansen är nära en överenskommelse om en höjning av pensionsåldern, uppger en källa till Dagens Nyheter på torsdagsmorgonen. Utgångspunkten är att eftersom vi lever längre så måste vi också jobba längre, om pengarna ska räcka till pensionerna. Men bakom regeringens ”vi” döljer sig en hälsoklyfta, där antalet levnadsår i hög grad är kopplat till om du är låg- eller högutbildad.

Insändare avd 50 - Glöm oss inte, politiker!

2017-11-13
I dagens Hudiksvalls Tidning och de övriga Hälsingetidningar har vi fått med vår insändare, - Glöm oss inte, politiker!
Insändaren bygger på valplattformen, som vi tillfört lite till.

Med anledning av PROs medlemssiffror och statsbidrag

2017-10-18
I media har uppmärksammats att PRO redovisat för höga medlemssiffror vid ansökan om statsbidrag. När SKPF Pensionärerna ansöker om statsbidrag är det enbart för riktiga, betalande medlemmar.

SKPF kräver nollvision för fallolyckor

2017-10-11
Fallolyckor leder varje år till 1 700 dödsfall, 300 000 sjukhusbesök och en sammanlagd kostnad för samhället på 24 miljarder kronor årligen. Det handlar med andra ord om mycket mänskligt lidande  och stora kostnader för samhället. Men olyckorna går att förebygga.

Agneta Stark: ”Jag är dyster över att jag hade rätt om pensionerna”

2017-10-05
När dagens pensionssystem sjösattes på 90-talet sa man att systemet inte ska ta hänsyn till de företeelser i samhället som leder till att kvinnor får lägre pensioner. Pensionssystemet skulle vara neutralt. Men är det egentligen självklart att det måste vara så?
Inte alls, menade Agneta Stark, docent i företagsekonomi, när hon talade på ett SKPF-seminarium i Stockholm på onsdagen. 

Behöver vi förundras, nej verkligen inte! Allt hänger ihop!

2017-10-02
Vi läser och hör om de stora problemen inom vård och omsorg på olika sätt. Situationer som är helt oacceptabla i vårt välfärdssamhälle! skriver styrelsen för SKPF Pensionärerna avd 50 genom Elsie Bäcklund Sandberg.
ordförande
Visar resultat 1-20 (av 215)
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 

Medlemsförmåner